mandag 19. mai 2014

VEKTREDUKSJON MED TFT


VEKTREDUKSJON MED TFT

Det å gå ned i vekt er en vanskelig prosess for veldig mange. Mye av vår identitet, på godt og vondt, er bundet opp i hvordan vi ser ut. Derfor føles det skremmende for mange å skulle endre utseendet sitt i så drastisk grad som det er snakk om hvis man går mye ned i vekt. Usikkerheten forbundet med om man vil klare å redusere vekten så mye som man ønsker, er også plagsom for enkelte. For ikke å snakke om den enorme påkjenningen mange føler ved å skulle veie seg inn foran en stor gruppe andre slankere. Følelsen av at alle ser på DEG, at alle synes DU er spesielt tykk og at DU nok er den eneste som ikke har gått ned siden forrige treff, har ført til at mange har gitt opp tradisjonelle slankeprogram.

Slanking med TFT foregår på en helt annen måte. 


Det er kun deg og terapeuten som vet hva du veier, hvilke mål du har satt deg og hvilken framgang, eller tilbakegang, du har hatt siden sist. Dette er også en av de få slankemetodene som bryr seg minst like mye om hvordan du har det inni deg, som hvordan du ser ut utenpå. Du lærer hvordan du skal takle suget etter bestemte matvarer, hvordan du skal fjerne grunnene til depresjoner i stedet for å drukne dem i mat og du lærer nye matretter som er basert på de matvarene du liker å spise, slik at det blir lett for deg å fortsette å spise riktig. Slik foregår det: Den første konsultasjonen går vi gjennom hvordan du har det, hvilken bo-situasjon du befinner deg og hvilke matvaner du har, samt hva du liker å spise, om du liker å lage mat osv. Det vi ønsker å finne ut av er hvilke emosjonelle problemer du måtte ha i forhold til nåværende vekt (for eksempel ”jeg orker ikke gå på stranda, for der ser alle hvor stor jeg er”), hvilke problemer du ser i forhold til det å bli tynnere ( for eksempel ”da jeg traff partneren min var jeg så stor som nå, tenk om han/hun ikke vil like den tynne meg” eller ”jeg orker ikke tanken på å måtte gå ut å handle masse nye klær”), om det er andre personer i husholdningen din som vi må ta hensyn til når vi setter opp menyen din framover, om det er matvarer vi må unngå og hvordan vi kan gjøre dette så enkelt for deg at du ikke gir opp underveis, men greier å legge om livsstilen din på sikt.

Hold vekta med en kostholdplan


Når dette er gjort, anbefalles det å sette opp en kostholdsplan i samarbeid med en kostholdsveileder o.l. Den består av alle dagens måltider og er unik for deg/dere. Oppskriftene på alle rettene følger med, det samme gjør en innkjøpsliste over de tingene du bør ha i hus. Menyen er sammensatt av de råvarene du/dere liker og er tilpasset dine evner som kokk og interesse (evt. mangel på interesse) for matlaging.

Gjennom din spesialtilpassede meny, de øvelsene du lærer gjennom tankefelt-terapien og våre individuelle samtaler, skal du i løpet av vårt program ha nådd det målet du satte for din vektreduksjon. Varigheten på programmet tilpasses det vektmålet du har, men det normale er 5 treff som til sammen utgjør 5 klokketimer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar